הכוח של הרימון

כילדה, הייתי אחת האנשים הבודדים במשפחה שמוכנים לעבוד בשביל לאכול רימון. קילפתי בסבלנות את כל הרימון עד שהפרי היה מונח בידי, ואז הייתי אוכלת אותו בזהירות, נהנית מהמיץ העסיסי, ונפטרת מהגרעינים הקשים. אך לא משנה כמה זהירה הייתי, תמיד נשארתי עם ידיים ורודות וכתמי מיץ רימון על החולצה.

היום, כל מה שכיף בפירות כבר ירד מהפרק. אפשר לקנות מיץ רימונים בבקבוקים במכולת השכונתית הידידותית. זה קצת יקר, במונחים של תזונה בריאה וקלוריות, כך שאולי תרצו לערבב אותו עם מים מינרליים או סודה כדי להשאיר אותו במטבח לטווח הרחוק.

למה צריך לתת למיץ רימונים הזדמנות שניה?

מכמה סיבות חשובות: יש לו טעם נעים וייחודי; הצבע שלו מדהים, והוא יכול להוסיף נגיעה אדמומית למשקאות, שייקים ומתכונים אחרים; והכי חשוב, רימונים הם מקור עשיר לנוגדי חמצון. נוגדי חמצון ברימונים כוללים פוליפנולים, כגון טאנינים ואנתוציאנין. למעשה, לרימונים יש יותר כוח נוגד חמצון מאשר מיץ חמוציות או תה ירוק.

באשר ליתרונות בריאותיים אחרים, בעוד שקיים צורך במחקרים נוספים, מדענים סבורים שרימון חשוב לבריאות מהסיבות הבאות:

שיפור זרימת הדם ללב. מיץ רימונים משפר את זרימת הדם ללב בקרב אנשים עם מחלת לב כללית. במחקר שבוצע על 45 אנשים עם מחלת לב כללית, שבה לא מספיק דם מגיע לשריר הלב, משתתפים ששתו ארבע כוסות מיץ רימונים ביום במשך שלושה חודשים, הפחיתו את תסמיני מחלתם במהלך מבחן מאמץ. משתתפי המחקר שלא שתו את המיץ, סבלו מיותר מתח.

האטת צמיחת סרטן הערמונית. נוגדי חמצון ידועים במניעה ותיקון נזק ל-DNA שעלול להוביל לסרטן. מיץ רימונים אינו הודף את הסרטן בעצמו, אך מחקרים מראים כי הוא מהווה תוספת נפלאה לתזונה המומלצת על ידי המכון לחקר הסרטן האמריקאי, המבוססת על צמחים. גברים שעברו את הטיפול הראשוני לסרטן הערמונית, מפיקים תועלת ממנה יומית של מיץ רימונים. הוא מדכא את צמיחת התאים הסרטניים והגידול במוות של תאי סרטן בבדיקות מעבדה.

כן, יש צורך במחקר נוסף על מיץ רימונים כדי להגיע למסקנות סופיות לגבי יתרונותיו, אך עד כה, העתיד נראה ורוד לפרי תוסס זה.

 

בריאות מצוינת נוספת:

תזונה טבעית: המזונות הטובים ביותר להרזיה

תכנית תזונה בשיטת דיאטת דש

יתרונות וסכנות מוצרי סויה

 

צילום באדיבות graur codrin, אתר FreeDigitalPhotos

מדור: